Deze taalcursus biedt de mogelijkheid om Nederlandse Gebarentaal te leren en vloeiend te gebaren. De cursus omvat 3 niveaus. Elk niveau bestaat uit 15 lessen van 2 uur.

Niveau 1
In deze taalcursus krijg je meteen les in Nederlandse Gebarentaal. Vanaf het eerste moment leer je te communiceren zonder stem. Dit gaat spelenderwijs en op heel ontspannen wijze.
Je leert in niveau 1 jezelf voor te stellen, vertellen over dagelijkse dingen en persoonlijke informatie uit te wisselen.
Op grammaticaal niveau maak je kennis met de W-gebaren (Wat, Wie, Waar, Wanneer, Waarom en Hoe) en leer je het verschil tussen bevestigende-, ontkennende- en vragende zinnen.
Ook wordt er veel geoefend met het gebruik van lichaamstaal en mimiek!
Hiernaast is er elke les 15 min tijd voor ’t Doof Kwartiertje; hierin maak je kennis met de cultuur van de dovengemeenschap (’t Doof Kwartiertje komt in alle niveaus terug)

Niveau 2
Wil je je graag blijven ontwikkelen in Nederlandse Gebarentaal, dan nodig ik je graag uit om niveau 2 te gaan doen. In deze cursus leer je je verstaanbaar te maken in alledaagse situaties, zoals boodschappen doen of uitgaan.
Je krijgt meer oefeningen via gebarentaal-filmpjes en de grammatische onderdelen van Nederlands Gebarentaal worden uitgebreid. Je leert personen in de ruimte te plaatsen of gebaren aan te passen aan de vorm van een voorwerp. Ook vervoeging van werkwoorden komen hier aan bod.
Thuis oefen je met het huiswerk en krijg je opdrachten om filmpjes te bekijken in Nederlandse Gebarentaal.

Niveau 3
In deze cursus zal je merken dat je steeds vloeiender kan gebaren. Door middel van conversatie, vocabulaire en grammatica verbeter je jouw taalvaardigheid en krijg je meer zelfvertrouwen bij het gebaren.
De focus ligt op het ontwikkelen van de receptieve vaardigheden en heel veel oefenen op productieve vaardigheden. Dit gebeurt klassikaal, in tweetallen en thuis met huiswerk wat je elke les meekrijgt.

Ik maak voor deze cursussen gebruik van de volgende lesmethode:
TPRS (Teaching Proficiency through Reading and Storytelling)
In deze methode wordt gebruik gemaakt van verhalen in de les. Met behulp van korte verhaaltjes zet een docent een conversatie in gang, waardoor via interactie de cursisten op een natuurlijke wijze de gebaren verwerven.
Deze methode is erg breinvriendelijk, geeft veel plezier en humor in de lessen en is voor iedereen toegankelijk!

De cursus is voor:

 • Bedrijven, non-profit organisaties en overheidsinstanties
 • Opleidingen (basisschool, middelbaar onderwijs, MBO/HBO/Universiteiten)

 De kosten per niveau zijn:

 • Cursus Nederlandse Gebarentaal voor 
  bedrijven/organisaties/op de werkvloer
  Voor minimaal 12 – maximaal 16 personen
  De prijs is inclusief gemaakte onkosten 
  De prijs is exclusief btw en cursusmateriaal 
  Training wordt op locatie gegeven € 2495,00*

  *Voor verenigingen en non-profit organisaties geldt een ander tarief.
  Neem contact op met mij voor de geldende tarieven en voorwaarden
 • Lesmateriaal (per cursist)
  Werkboek ‘Het hele verhaal in Gebarentaal’ € 15,95
  Account Online Leeromgeving (abonnement 1 jaar) € 20,95

Terug naar vorige pagina